Materialer

Om silke

Silke er et rigtigt smukt naturmateriale, hvis glatte overfladestruktur og kemi, gør den enormt blød og skånsom mod både hud og hår. Den er med til at forebygge slidt og tørt hår, fordi silken ikke suger hårets naturlige fugt og olier.

Silke er tilmed antibakterielt - den glatte overflade gør nemlig også, at husstøvmider ikke kan leve i silken. Det er derfor ikke nødvendigt at vaske silke, lige så ofte, som man bør ved nogle andre materialer.

Selvom silke virker sart og fint er det meget slidstærkt. Faktisk er silkefibre naturens stærkeste, når det kommer til trækstyrke. En silkefiber har samme styrke som stål.

Størrelse

Alle scrunchies har en udvendig diameter på ca. 8-10 cm. Silkestof kan være ret forskelligt alt efter bearbejdning, vævning osv. Jeg bruger så meget af silkestoffet, jeg kan. Scrunchiene kan derfor variere en lille smule i størrelse og volumen.

Elastikken indvendig har samme mål i alle scrunchies.

Kvalitetskontrol

Alle Tied scrunchies er syet af slips i ren silke.

Jeg køber kun slips, der er mærket med "100% silke" eller "ren silke". Derudover tester jeg også, alle mine slips i en såkaldt brændtest. På den måde kan jeg se, om labelen på slipset taler sandt.

Alt silkestof vaskes i hånden og jeg bruger kun stof, der er i god stand. 

Da der er tale om et upcyclet produkt, kan der dog være bittesmå skønhedsfejl i stoffet. Det er ikke noget, der har betydning for scrunchiens funktion eller udseende.

Emballage

Emballage er i mine øjne lige så vigtigt som produktet. Jeg har derfor undersøgt meget, for at finde de helt rette slags emballage til Tied.

Her kan du læse om Tieds emballagevalg:

  • Små postæsker af FSC-certificeret pap. Skal sorteres som pap.
  • Klistermærker fra noissue af FSC-certificeret, syre-, lignin- og svovlfrit papir og med soya-baseret blæk. Kan sorteres som papir eller kompost.
  • Gaveposer (som set ovenfor) af græsfibre og træmasse. FSC-certificerede. Skal sorteres som papir.
  • Takkekort af 100% genbrugspapir. Skal sorteres som papir.
  • Papirtape til lukning af postæsker. Kan blot blive siddende på postæsken og sorteres med den som pap.

Produktion

Alle Tied scrunchies bliver syet i Silkeborg. Alle slips bliver købt i Danmark. (Med undtagelse af slips, jeg køber, når jeg alligevel er på ferie i fx Sverige.)

2. sortering / zero waste

Har jeg fået syet en scrunchie, der har en fejl - eller hvor silkestoffet fnuldrer, kommer scrunchien i min "zero waste"-kasse. Dette er en kasse med scrunchies, der stadig fungerer som de skal - elastikken fejler altså intet - men som jeg ikke vil sælge. I stedet ønsker jeg at donere dem.

Kender du en organisation eller et velgørende formål, der kunne bruge nogle scrunchies i ren silke?

Så skriv til mig på tiedsilk@gmail.com.

Farve

Jeg gør alt for at gengive farver og teksturer så virkelighedsnært som muligt, men desværre kan jeg ikke 100% garantere at din computerskærm eller telefon viser farverne nøjagtigt.