Om Tied

Tied udsprang i 2020 af en mangeårig passion for genbrug, håndværk, hårpleje og gode materialer.

Alle Tied scrunchies syes af gamle slips i ren silke. Slips, der før var med til fest, men nu blot hænger i skabet eller ligger i skuffen og samler støv. Og det er synd! For silkeslips er lavet af noget af det fineste stof, man finder - Det fortjener en dans mere!

Silke er et naturligt og bionedbrydeligt materiale, der med sin enormt glatte struktur, gør det til noget af det mest skånsomme, man kan byde sit hår. Det hverken slider på det eller river i det. Hvorfor bruge mange penge på frisørbesøg og hårprodukter, hvis vi ødelægger håret med stride polyester-elastikker?

Der bliver maks 2 scrunchies ud af ét slips. Der er simpelthen ikke stof til mere. Men det betyder også, at alle Tied scrunchies er ret unikke. Og det er jo lidt hyggeligt. Din Tied-Twin går altså rundt et sted derude ;-D

Bag Tied

 

Bag Tied står jeg. Mit navn er Nadia og jeg er 27 år. Jeg er uddannet grafisk designer og bor i dag i Malaysia. Jeg begyndte at købe tøj i genbrugsbutikker, da jeg var 16-17 år og har elsket jagten og uforudsigeligheden ved det lige siden. Jeg elsker også, at vide, at jeg ikke (i samme omfang som før) er med til øge produktionen af nyt. For vi har så meget godt i forvejen, som fortjener at blive brugt.

Af samme interesse og tanker opstod idéen med Tied.

På en sommerhustur i Sverige, gik jeg rundt og kiggede efter skjulte skatte i en genbrugsbutik. Jeg havde på daværende tidspunkt netop købt mig min første symaskine og i manglen på hårelastikker tænkte jeg, at jeg da kunne øve mig, ved at sy et par scrunchies. I et mørkt hjørne i mandetøjsafdelingen fik jeg øje på en flok glansfulde silkeslips. Mine grafiker-øjne blev nok draget af de flotte farver og mønstre.

Min mor, som er uddannet tekstil-ingeniør og har arbejdet med tekstiludvikling hele sit liv, kom hen og så, hvad jeg havde fundet. Hun begyndte straks at fortælle om silkes mange gode egenskaber. Min mormor er tilmed frisør, så jeg er vokset op med et naturligt fokus på hårpleje og kunne til min mors silke-rant tilføje, at silke også er super blidt ved håret.

Så jeg købte et par slips med hjem, satte mig ved symaskinen - og sådan blev de første Tied-prototyper til :-)

Let som en leg eller glat som silke?

Ikke helt... Fra at jeg syede de første Tieds (før de overhovedet hed Tieds) og til at jeg oprettede min instagram @tiedsilk, gik der nemlig en rum tid. Til historien om mig hører, at jeg forinden turen til Sverige netop havde været igennem et længere udredningsforløb og havde fået diagnoserne højtfungerende autisme (eller Aspergers) og ADD (koncentrationsforstyrrelse, som gør at min hjerne løber meget hurtigt).

Jeg har altid kunnet mærke, at det rodede oppe i mit hovede. Og at ting, mange omkring mig synes at kunne springe let henover, oplevedes som stejle bjergbestigninger for mig.

Tied blev et vendepunkt. Et projekt, der foregik i mit tempo. Og jeg fandt pludselig en hylde, hvor der var plads til det hele. Min kreativitet, mine interesser, min uddannelse og mit forsigtige væsen.

Og d. 17. december 2020 inviterede jeg verden indenfor i mit lille, grønne silkeunivers.